Viesītes vidusskolas skolēnu ekskursija uz Laimas šokolādes muzeju

7.a,b klases apmeklēja Laimas šokolādes muzeju Rīgā. Gida vadībā skolēni devās izzinošā ceļojumā un noskaidroja, kā senie acteki izmantoja kakao pupiņas. Izsekoja kakao pupiņu ceļam no kakao koka līdz veikala plauktam un uzzināja, kā sākās saldumu rūpniecība Latvijā. Iepazina vēsturiskos saldumu iepakojumus un izpētīja, kuri no tiem laika gaitā mainījušies vismazāk. Apskatīja unikālas šokolādes skulptūras un iemūžini savu saldo piedzīvojumu jautros foto un video.

“Laimas” pirmsākumi aizsākās ar mīlestību! Mīlestībā radītās Laimas šokolādes pirmsākumi meklējami jau 1870. gadā, kad vācu uzņēmējs Teodors Rigerts Rīgā nodibināja savu uzņēmumu un sāka priecēt Rīgas un Latvijas iedzīvotājus ar šokolādes gardumiem. Zelta vērtās zināšanas, kā no kakao pupas pagatavot augstvērtīgu šokolādi, tiek glabātas lielā slepenībā un gadu no gada, paaudzi no paaudzes nodotas Laimas šokolādes meistariem.

Muzejā bija iespēja: nogaršot karsto šokolādes dzērienu no šokolādes strūklakas. Noskaidrot kā top šokolāde, apskatīt šokolādes sastāvdaļas. Uzzināt atšķirības starp šokolādes veidiem, kā arī pārrunāt, kura no šokolādēm ir veselīgākā. Uzzināt nedzirdētus faktus no vēstures appusēm. Izbaudīt ceļojumu šokolādes pasaulē.  Aplūkot iepakojuma veidus, kādus bērni nav redzējuši, pieskarties kakao pupiņu sienai un uzzināt, cik gadus aug kakao koks.

Skolēnu atsauksmes par to, kas likās viss interesantākais:

Elīza, Viesturs un Niks: filmiņas par kakao pupiņām. Kakao ražošanas process.

Adrians, Andžejs un Endrijuss: Šokolādes strūklaka. Lielās končas. Iespaidīgi!

Robins: uzzināju daudz jauna un man tiešām bija interesanti.

Paulīne: filmēt video un foto sesijas, lasīt par šokolādes ietekmi uz cilvēka ķermeni.

Valters R., Džerods un Baiba: interesanta bija  kakao pupiņu siena filmu telpā un kausētā šokolāde arī laba. Uzzinājām daudz jauna.

Audzinātājas: Sarmīte Ratiņa un Iveta Dābola

*Ekskursija notika pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī.

print